Champagne Bollinger

De unieke smaak van Bollinger Champagne is voor menigeen een openbaring. Een openbaring die je vervoert naar een punt waarop je niet anders meer wil. Het leven vóór Bollinger en daarna…Bollinger is een huis dat dichtbij haar achterban staat en vormt een relatie met liefhebbers van Bollinger dankzij een ongekend netwerk van (online) influencers, sommeliers, keldermeesters, journalisten en wijnmakers over de hele wereld. Een Champagnehuis dat zichzelf ten doel stelt iets te creëren dat werkelijk uitzonderlijk is en iedere dag iets uitzonderlijker wordt. Tastbare waarheden, die ertoe leiden dat de prijs hoger ligt dan die van de meeste Champagnehuizen. Een prijs die overeenkomt met de fundamentele waarden van het huis: om Champagneliefhebbers een kwaliteit/ prijs/ belevenis te bieden die in ieder opzicht onvergelijkbaar is. In de woorden van Bollinger: ”Dit is onze visie, onze roeping”. Ervaar de Bollinger Champagne zelf en dan zal je zien dat ze gelijk hebben: Bollinger Champagne is werkelijk bijzonder!

De geschiedenis van Champagne Bollinger

Sinds 1829 produceert Bollinger grootse Champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Bollinger streeft voortdurend naar perfectie tot in de kleinste details. Het Champagnehuis blinkt hier zó in uit, dat de hoge kwaliteit van haar Champagnes moeilijk te evenaren is. Bollinger veroverde met haar typerende elegantie zelfs het Britse Koninklijk huis: in 1844 ontving het Huis het prestigieuze predicaat Hofleverancier van het Britse Hof.

Bollinger is een echt familiebedrijf. Het Champagnehuis in Aÿ is één van de laatste huizen dat vanaf de oprichting zelfstandig is gebleven. Het bedrijf is ontstaan door de samenwerking tussen Athanase Hennequin de Villermont, een marineofficier die tot Admiraal werd gepromoveerd tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. Laatstgenoemden hadden hun sporen in de Champagnehandel al verdiend als vertegenwoordigers van een Champagnehuis.

Bijna net zo belangrijk in de geschiedenis van Bollinger is Elisabeth Law de Lauriston-Boubers. In 1971 nam zij Bollinger over van haar voortijdig overleden man. Dankzij haar harde werk en visie verkreeg Bollinger de reputatie als dé referentie voor de beste champagne-kenners. In 2008 nam Jérôme Philipon het Champagnehuis over. Hij houdt de geschiedenis in stand onder de familie holding: Jacques Bollinger Company.