Bodegas Salentein

Argentijnse wijnen van Nederlandse herkomst!

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De bijzondere bodega Salentein is ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas. In tegenstelling tot de gebruikelijke, functionele vorm van een bodega, is bij Salentein gekozen voor de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Daarmee is het ontwerp geheel in lijn met de wijnen: uniek!

Door de klimatologische omstandigheden is Alto Valle de Uco in Argentinië, aan de voet van het Andes gebergte, één van de meest geschikte regio's in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Dit blijkt uit de wereldwijde populariteit van de Salentein wijnen en de terugkerende erkenning tijdens internationale wijncompetities.

Al het goede komt in 3-en!

Je staat er vaak niet bij stil, maar wijn is een natuurproduct. Het zijn de druiven in al hun puurheid die de basis leggen voor talloze smaakbelevingen in wijn. In het sap van de druif komt alles bij elkaar: de locatie van de wijngaard, de bodemgesteldheid, een straaltje zon, elke druppel water die valt, of die juist niet valt. De druiven van Bodegas Salentein groeien op een van 's werelds mooiste plekken, aan de voet van het indrukwekkende Andesgebergte. De Uco Vallei in Mendoza is het koninkrijk van de Argentijnse wijnbouw. De Finca's liggen hoger dan de hoogste wijngaarden van Chili en Zuid-Afrika. En van belang voor u om te weten dat kleur en aroma's van de druif zich beter ontwikkelen op deze grote hoogte.

Welkom in de wereld van Bodegas Salentein

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Dankzij het gunstige klimaat is Alto Valle de Uco, in de provincie Mendoza, één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Dit vertaalt zich in de wereldwijde populariteit van de Salentein wijnen en de terugkerende erkenning tijdens internationale wijncompetities.

De Wijnseries van Bodegas Salentein

Portillo wijnen van Salentein: De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte, Argentinië, op ± 1200 meter hoogte. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De Salentein Portillo wijnen behoren tot het concept "jonge" wijnen van Salentein. Bodegas Salentein zet met de "jonge" Portillo lijn een serie wijnen neer die een jeugdig en modern karakter hebben met veel diversiteit aan fruitsmaken en aroma's. Die aroma's zijn weer te danken aan de hoge ligging van het landgoed. De Portillo wijnen zijn vernoemd naar een historische bergpas die het Andes gebergte verbindt met de Uco Valley. De Portillo wijn is een jonge en gedistingeerde wijnserie waarbij elke variëteit zijn specifieke kleur, aroma's en smaak verpakt in een unieke persoonlijke stijl wijn. Zeker de moeite waard om te proberen!

De wijngaarden van de druiven voor de Salentein Barrel Selection zijn gelegen tussen de 1.050 en de 1.700 meter boven zeeniveau. Bevatten veel steen en kiezels en door de hoge ligging ook een grote tempratuursrange. De druiven ondervinden op deze hoogte het optimale effect van de zon en het zuivere smeltwater van het Andes gebergte. Dit alles samen zijn optimale condities voor het wijnmaken en zo komt de Uco Valley helemaal tot zijn recht. De Salentein Barrel Selection wordt gemaakt in de variëteiten Chardonnay, Sauvignon Blanc, Malbec, Merlot, Pinot Noir en Cabernet Sauvigon.

De mooie kwalitatieve wijnen van de Salentein Barrel Selection zijn stuk voor stuk perfecte eetwijnen en ideaal om mee te combineren in een menu! Daarnaast hebben de Salentein Barrel Selection Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec ook nog eens hele mooie proefnotities gekregen van Harlod Hamersma. Hij gaf ze de Merlot een 8,5 de Cabernet Sauvignon een 8 en de Malbec een 8,5!

De Salentein Numina serie maakt naast PrimusSingle Vineyard en Barrel Selection onderdeel uit van de premium wijn series van Salentein. De Salentein Numina wijnen zijn beide blend wijnen die de spirit van de eerste gebieden waar Salentein zich oorspronkelijk vestigde meedragen. Ze zijn gemaakt van de beste druiven van geselecteerde percelen van het oudste deel van het landgoed. Numina heeft twee blends, een rode gemaakt van Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Frank en Petit Verdot en een witte gemaakt van Chardonnay en Viognier. Deze Numina wijnen van Salentein zijn een klasse apart. Ook omdat de Salentein premium wijnen veelal wijnen zijn van één druivensoort en dat maakt deze Salentein Numina wijnen toch net dat beetje anders en zeker de moeite waard om te proeven!

De Salentein Single Vineyard wijnen is naast de PrimusNumina en Barrel Selection een van de Premium wijnseriers van Salentein. De Salentein Single Vineyard wijnen komen uit de Uco Valley en de kennis om deze prachtige wijnen te produceren is gedurende zo'n 20 jaar vergaard. De Singel Vineyard wijnen zijn afkomstig van klein percelen waar gedurende jaren al wijnen vandaan komen met een sterke persoonlijkheid en de druiven variëteiten optimaal tot zijn recht komen. Hierdoor ontstaan unieke wijnen die, de naam zegt het al, afkomstig zijn uit één wijngaarde. De Salentein Single Vineyard wijnen worden gemaakt in de Malbec, Pinot Noir, Chardonnay en de Late Harvest Sauvigon Blanc variëteit. Allemaal stuk voor stuk pareltjes van wijnen!

De Salentein Primus wijnen zijn de icoonwijnen van Salentein. Deze wijnen worden gemaakt van de druiven die het beste passen bij de terroir van de wijngaarden. Deze druiven komen van geselecteerde percelen die verspreid over het landgoed liggen. Deze percelen liggen ook op verschillende hoogten wat ook weer een extra dimensie aan smaak aan de wijn toevoegt. De Salentein Primus wijnen zijn beperkt verkrijgbaar daar deze icoon wijnen enkel geproduceerd worden bij uitzonderlijk goede oogsten. De Salentein Primus wijnen zijn dan ook echte vintage wijnen die de absolute top vertegenwoordigen in de Argentijnse wijnmakerij. De Salentein Primus wijnen worden gemaakt in de variëteiten: Malbec, Pinot Noir en Chardonnay. Zeker een aanrader voor de liefhebber deze Salentein Primus wijnen! Ervaar ze zelf... of probeer een van de andere premium wijnseries van Salentein zoals Single VineyardNumina of Barrel Selection .

Salentein Wijnen

 • Portillo Malbec 37,5 cl
  Login en profiteer van extra voordeel
    6,50 p.st.
 • Elevado Tinto Syrah Malbec
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,45 p.st.
 • Elevado Blanco Sauvignon Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,45 p.st.
 • Portillo Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Malbec
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Merlot
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Pinot Noir
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Malbec 37.5cl
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Portillo Dulce Natural Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Chardonnay
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,49 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Malbec
  ACTIE
  15,45 p.st. 12,49 p.st.
 • Portillo Malbec Geschenk
    13,95 p.st.
 • Salentein Chardonnay Geschenk
  ACTIE
  17,45 p.st. 14,49 p.st.
 • Salentein Malbec Geschenk
  ACTIE
  17,45 p.st. 14,49 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Merlot
  Login en profiteer van extra voordeel
    15,45 p.st.
 • Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon
  Login en profiteer van extra voordeel
    15,45 p.st.
 • Salentein Selection Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    15,45 p.st.

De wijngaarden van Bodegas Salentein

Wijngaard San Pablo: Finca San Pablo, een van de hoogstgelegen wijngaarden ter wereld, kijkt vanaf 1.700 meter hoog uit over de Uco Vallei. Het kortste, maar ook meest intensieve groeiseizoen. Hier groeien de Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven in hun dunne, gevoelige schil. Elke nacht trotseren zij de kou en leveren de meest verfijnde wijnen op met veel frisheid.

Wijngaard La Pampa: Tussen 1.200-1.300 meter hoogte is het Finca La Pampa die de druivenranken diep in de alluviale bodem laat wortelen op zoek naar voedsel en water. De meest tere bodemeigenschappen komen tot uiting in het sap van de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven.

Wijngaard El Oasis: Het meest aan de voet gelegen Finca El Oasis ligt op 1.050-1.200 meter hoogte en biedt de druiven de langste groeiperiode door een gematigde temperatuur. Ideaal voor druiven die langer de tijd nodig hebben om te rijpen, zoals Chardonnay en Malbec. Geheel passend in de slow-food trend.