Marchesi di Barolo

Dit Italiaanse wijnhuis heeft het allemaal, Marchesi di Barolo kijkt terug op een rijke historie. Daarnaast is het gelegen in het mooie Piedmonte en heeft de mooiste wijngaarden met grote diversiteit aan bodemsoorten. Dit alles is de perfecte basis voor de productie van Italiaanse kwaliteitswijnen met karkater. Deze prachtige wijnen van Marchesi di Barolo zijn authentiek gemaakt voldoen aan de hoogste DOCG kwaliteitsnorm, en dat proef je! Wacht niet langer en bestel de Marchesi di Barolo wijnen hier bij Flesjewijn.com.

 • Rure Barbera d'Asti
  Login en profiteer van extra voordeel
    15,95 p.st.
 • Zagara Moscato d'Asti
    16,95 p.st.
 • Barbera d'Alba Peiragal Marchesi di Barolo
  Login en profiteer van extra voordeel
    28,95 p.st.
 • Barolo Tradizione Marchesi di Barolo
    54,95 p.st.
 • Barolo Cannubi Marchesi di Barolo
    54,95 p.st.

Beroemde Barolo wijnen

De stad Barolo is wellicht de bekendste als het gaat om wijnen van hoge kwaliteit. Barolo wijn wordt dan ook wel beschreven als ‘Koning der wijnen, de wijn der Koningen’. De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Door hem is de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen.

Het verhaal van wijnhuis Marchesi di Barolo begon toen de markies (Marchesi) van Barolo trouwde met Juliette Colbert de Maulévrier, die als eerste het grote potentieel voor wijnbouw zag. Omdat Juliette en de markies geen nageslacht hadden, nam de familie Abbona -eigenaar van het wijnhuis naast het kasteel van de markies- het landgoed over.

Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar waaronder Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Gavi en Moscato d'Asti. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Buiten hun eigen druiven wordt 50% van de druiven ingekocht van boeren in de regio die werken volgens de voorschriften van Marchesi. 

Bijzondere terroir Piedmonte

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regios van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

DOCG classificatie

Marchesi di Barolo draagt trots de DOCG classificatie, de gegarandeerde gecontroleerde benaming van oorsprong. Barolo verkreeg in 1980 deze status als gebied. Dat klinkt belangrijk…en dat is het ook! DOCG is de allerhoogste gegarandeerde kwaliteitsnorm die wordt gehanteerd in Italië en er zijn maar weinig wijnen die dit keurmerk dragen.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!