De perfecte kerstwijn

Als er één moment is om uit te pakken met heerlijk eten en bijpassende wijnen, dan is het Kerstmis wel. Maar welke wijn past nu perfect bij de kerstdagen? Bij Flesjewijn.com hebben we de allerbeste kerstwijnen voor u uitgezocht.

Advies voor uw kerstwijn

Op deze pagina hebben we diverse wijnen voor u geselecteerd, die bij ieder kerstmenu goed tot hun recht komen. Wilt u graag een persoonlijk advies over welke wijn het beste bij uw kerstdiner past? Kom langs bij onze Flesjewijnshop in Oudenbosch of stuur ons uw vraag online. We helpen u dan verder met een advies op maat. Ter inspiratie hebben we ook een aantal heerlijke kerstrecepten voor u verzameld. Vrolijk kerstfeest!

Mousserende kerstwijn

Uw gezelschap ontvangt u extra feestelijk met een heerlijk glas mousserende wijn. Dat kan een echt Franse champagne zijn, maar ook met Spaanse cava krijgt u uw gasten meteen in de kerststemming. (Bij een feestelijke salade is een glas mousserende wijn een prima begeleiding).

Witte kerstwijn

Het voorgerecht of de amuse is bij het kerstdiner vaak iets met zalm of een andere vis- of schaaldiersoort. Daarbij past een witte wijn, zoals een Chardonnay, natuurlijk perfect. Maar ook het hoofdgerecht van veel kerstdiners vraagt om een aromatische witte wijn. Een grote kerstkalkoen bijvoorbeeld laat zich perfect combineren met een weelderige Chenin Blanc.

Rode kerstwijn

De warme kerstdagen lenen zich natuurlijk ook heel goed voor een mooi glas rode wijn voor bij een lekker hapje. Of de wat zwaardere, vol gerijpte rode wijn bij het diner. Zeker wanneer op uw kerstdiner wild staat, of bijvoorbeeld een traditionele beef Wellington, is een rijke rode wijn de ideale begeleider.

Dessertwijn

Na het hoofdgerecht geniet u met uw gezelschap natuurlijk nog van een heerlijk dessert of een kaasplank. De kerstperiode is dé tijd van het jaar om eens een echt goede fles port te openen. Sommige soorten, bijvoorbeeld Graham’s Six Grapes Reserve Port, hoeven ook niet meteen op, maar blijven nog enkele weken goed. Zo geniet u nog langer van deze feestelijke drank.