Kaiken Premium Wines

Het Argentijnse wijnhuis Kaiken is in 2002 door Aurelio Montes (oprichter van Vina Montes uit Chili) opgezet. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, net zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Vind uw wijn

De wijngaarden

Kaiken heeft drie wijngaarden in Mendoza en een in Salta (voor de Torrontès). De drie wijngaarden in Mendoza variëren in hoogte van 950 tot 1250 meter. Er komen wijngaarden voor in pergolavorm, met draadgeleiding en als gobelet (vrijstaande struik). Er zitten wel kleine verschillen in de bodems, maar de basis is in alle gevallen een alluviale bodem als gevolg van erosie van de Andes. Een deel van de wijngaarden wordt bio-dynamisch bewerkt. De wijnen worden gemaakt in Vistalba in een prachtig klassiek pand uit 1920 dat in 2007 werd aangekocht. Het bedrijf  wordt geleid door Aurelio Montes jr, die ook de hoofd wijnmaker is. 

Kaiken Estate wijnen

De Malbec en Cabernet Sauvignon wijnen van de Kaiken Estate Serie zijn bijzondere en waargetrouwe voorbeelden van wijnen waarbij de expressie van de Mendoza terroir perfect naar voren komt. Het zijn elegante, sensuele wijnen met een overvloed aan fruit en een brede range aan aroma's in cominatie met de juiste hoeveelheid invloed van de 6 maanden durende houtopvoeding op Frans eiken vaten. 

Kaiken Ultra wijnen

De Kaiken Ultra serie wijnen zijn van hoge kwaliteit en komen voort uit de bijzondere ervaring van zowel het Kaiken als het Montes wijnmakers team. Zij maken aan beide zijden van de Andes bijzondere kwaliteitswijnen. De Ultra wijnen van Kaiken hebben structuur, complexiteit en zijn zinnenprikkelend. De wijnen rijpen 12 maanden op vat en de 2e rijping van minimaal 6 maanden op fles maken de wijn helemaal af. De laatste aanwinst van de Kaiken Ultra serie is de Chardonnay, een enorm aromatische chardonnay, elegant en zacht met een mooie balans en een aangename frisse afdonk.