Graham's Port

Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als de LBV, lang gerijpte tawny's en Vintage Port van Graham's scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Overzicht Graham's Port soorten

 • Graham's 10 Years Old Tawny Port (20cl)
  Login en profiteer van extra voordeel
    10,50 p.st.
 • Graham's Fine Ruby
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Graham's Fine Tawny
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Graham's Fine White
  Login en profiteer van extra voordeel
    14,95 p.st.
 • Graham's 20 Years Old Tawny Port (20cl)
  Login en profiteer van extra voordeel
    17,95 p.st.
 • Graham’s Six Grapes Reserve Port
  Login en profiteer van extra voordeel
    18,95 p.st.
 • Graham's The Tawny
  Login en profiteer van extra voordeel
    18,95 p.st.
 • Graham's LBV 2017
  Login en profiteer van extra voordeel
    19,95 p.st.
 • Six Grapes Reserve Port Geschenk
    22,95 p.st.
 • Graham's Blend No 5 White Port
  Login en profiteer van extra voordeel
    23,95 p.st.
 • Graham's Blend No 12 Ruby Port
    23,95 p.st.
 • Graham's 10 Years Old Tawny Port
  Login en profiteer van extra voordeel
    25,95 p.st.
 • Tawny Port Proefset
    30,95 p.st.
 • Graham's Port Selection Gift pack
  Login en profiteer van extra voordeel
    44,95 p.st.
 • Graham's 20 Years Old Tawny Port
  Login en profiteer van extra voordeel
    45,95 p.st.

Graham's: port van een bijzonder huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.

Gedurende de lange en rijke historie van Graham's hebben ze reeds vele prachtige vintages en limited editions uitgebracht zoals:

 • Graham’s 1952 Single Harvest Tawny – limited edition
  Voor het diamanten regeringsjubileum van Koningin Elizabeth II van Engeland, heeft Graham's een gelimiteerde hoeveelheid Single Harvest Tawny 1952 beschikbaar gesteld. W. & J. Graham's is zeer vereerd dat deze 60 jaar oude port werd geserveerd tijdens de lunch ter ere van het regeringsjubileum van de Britse koningin op Windsor Castle. Staatshoofden vanuit de hele wereld hebben kunnen genieten van deze unieke Graham's 1952 Single Harvest Tawny Limited edition. 

  Met officiële toestemming van het Paleis is op de fles vermeld dat de port speciaal gebotteld is "to commemorate the diamond jubilee of her Majesty Queen Elizabeth II". Deze al bijzondere Single Harvest Tawny krijgt hiermee een koninklijk tintje. Een 'blauwe' port; uniek dus.

  W. & J. Graham's heeft een ongeëvenaarde naam voor het maken van de allerbeste vintage ports en heeft in de afgelopen vijftig jaar hiermee een wereldwijde toppositie bereikt in de vintage portmarkt. Maar ook in de productie van oude tawny's onderscheidt het bedrijf zich van andere portbedrijven. Er kwam een beperkt aantal flessen van deze Graham's 1952 Single Harvest Tawny – limited edition naar Nederland. Deze zijn nu helaas uitverkocht.

 • Graham's 1961 Single Harvest Tawny Port
  Graham's Port staat bekend als producent van de allerbeste vintage ports. Maar ook in de productie van oude tawny's onderscheidt het bedrijf zich van andere portbedrijven. Charles Symington, wijnmaker bij Graham's: 'Ieder jaar proeven en beoordelen we alle wijnen die liggen te rijpen in de Graham's Lodge in Porto. Ik was zo onder de indruk van de ontwikkeling van de Graham's 1961 Single Harvest, dat we besloten hebben om deze verborgen schat als Special Edition op de markt te brengen.'
  In totaal lagen er nog 14 vaten van de port uit 1961 in de Graham's Lodge in Porto. Symington: 'Ik vond het altijd al een heel bijzonder jaar. Deze wijn heeft gerijpt onder het waakzame oog van mijn vader en hij wordt nog steeds gebruikt om extra complexiteit en diepte aan de Graham's 40 Year Old Tawny Port toe te voegen. Voorzichtig proefde ik de vaten stuk voor stuk door. Allemaal waren ze geweldig, maar drie vaten sprongen er echt uit.' In 2010 werd het eerste vat gebotteld en dit jaar het tweede en het derde vat. In ieder vat zit voldoende wijn om 712 flessen te kunnen vullen.

  Zo'n mooie port verdient een bijzondere uitmonstering. Het verpakken gebeurt bijna helemaal handmatig en met uiterste precisie. De flessen van het type 'Oslo' worden door Graham's nadat ze gespoeld zijn met de hand in de vulmachine geplaatst. De kurken worden er na het vullen heel voorzichtig met een hamer ingetikt en de fles wordt van een etiket voorzien. Over de kruk komt een officieel genummerd zegel van de IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e Porto) waarna er een plastic capsule overheen wordt gedaan. Eén van de medewerkers, die speciaal geselecteerd is op zijn mooie handschrift, schrijft een nummer op het achteretiket, dat correspondeert met een uniek certificaat. Tenslotte gaat er papier om de fles en wordt hij samen met het certificaat in een luxe handgemaakte koker van leder en hout gedaan.

  Deze 1961 Single Harvest Tawny Port past helemaal in de stijl van Graham's. Hij heeft een levendige, intense amberkleur. Karamel, noten en hints van vanille en sigaren stuiven het glas uit. In de mond een enorme concentratie en een complex smakenpalet van bloemen met honing, exotische kruiden en gekristalliseerde sinaasappelschil. Stevige en verfrissende zuren geven de wijn een perfecte balans en structuur die opbouwt naar een oneindig lange afdronk. Dat je dit nog kunt proeven in druiven die 50 jaar geleden geoogst werden! In Nederland zijn in totaal 60 flessen beschikbaar. Hiervan had Flesjewijn.com er een aantal in het assortiment, deze zijn helaas uitverkocht.