Gewürztraminer wijnen

Op deze pagina ziet u onze witte wijn van de Gewürztraminer-druif. Het zijn niet alleen 100% Gewürztraminer wijnen, maar ook wijnen van meerdere druivensoorten, waaronder Gewürztraminer. Ontdek de brede variatie in deze bijzondere witte wijnen!

 

Gewurztraminer wijnen

  • Casa Silva Late Harvest
    Login en profiteer van extra voordeel
      11,75 p.st.

Herkenbare Gewürztraminer aroma's

Gewürztraminer-druif witte wijn

De Gewürztraminer-druif is vooral bekend uit de Elzas. Deze druif wordt ook wel gewoon Traminer gemoemd in Duitsland of Italië. Wijnen van deze druif kunnen droog of zoet zijn. In de Elzas treft u ook twee typen Gewürztraminerwijnen aan: het lichtere type, dat vrij droog is en bedoeld om jong te drinken, en het wat vollere, zwaardere type, dat meestal een restje suiker bevat. Daarnaast zijn er ook mierzoete wijnen van druiven die later geoogst zijn, wat soms zelf met de hand gebeurt: men selecteert dan druif na druif.

Eigenschappen witte wijn Gewürztraminer

Gewürztraminerwijnen zijn zeer markant en hebben een kruidig en krachtig geparfumeerd aroma van bijvoorbeeld specerijen, bloemen, lychees.

Bestel witte wijn van Gewürztraminer online

Wilt u ontdekken wat de Gewürtztraminer-wijn u te bieden heeft? Bestel uw witte wijn in onze webshop en ontdek een wereld aan wijn.