Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

De vrouwelijke kracht van Ferreira Port

José Ferreira was een van de pioniers in de Douro-vallei die in 1751 op kleine schaal is begonnen. Het was echter een vrouw die het bedrijf heeft gemaakt zoals het nu op de landkaart staat. Dona Antonia Adelaide Ferreira, een zakenvrouw pur sang die de export en de verbreiding van het merk op een hoger plan heeft gekregen, zonder enige concessies te doen aan de kwaliteit van haar familie product. Zij leefde van 1811 tot 1896 en behoorde tot de vierde generatie van de familie.

Dona Antonia werd al op haar 33ste weduwe, een tragisch lot waar zij de kracht uit putte om met een enorme energie en flair haar Porthuis verder op te bouwen. Zij was zeer geliefd bij het volk en zeer begaan met het lot van de minderbedeelden en richtte daarom verschillende liefdadigheidsinstellingen op, die heden ten dagen nog steeds functioneren. Een legendarische en markante vrouw die in de volksmond al snel de troetelnaam “Ferreirinha” kreeg, “het goede vrouwtje van Ferreira”. Een vrouw met een bijzonder grote invloed op het “Port-metier.

Om haar blijvend in gedachte te houden brengt Ferreira nog steeds haar “Personal Reserve” de “Dona Antonia” op de markt. Een meesterlijke selectie van portwijnen, komend van de Quinta do Seixo. Met een gemiddelde leeftijd van 6 jaar en een elegante opvoeding op eiken, is men erin geslaagd het intense fruit van een Ruby met de zachte rijpheid van een Tawny te combineren.

Ferreira Port van toplocaties 

Veilig verscholen, beschermd voor de Atlantische Zee, liggen de prachtige bezittingen van Ferreira op de mooiste locaties langs de Douro-rivier. De Quinta’s van Ferreira liggen elk verspreid over de 4 belangrijkste wijnregio’s met elk zijn eigen karakter. Het meest westelijke gebied; 90 km van Oporto in het hart van het Douro wijndistrict, Is “Quinta do Porto” de oudste en meest prestigieuze wijnbezitting van Ferreira. De kiezelrijke bodem alhier en de perfecte zuidelijke ligging van de wijngaarden en de edelste druivensoorten, staan garant voor een topproduct.

Naar het Oosten, aan de oevers van de Douro liggen de wijngaarden van “Quinta do Seixo”. Het gebied dat het centrum van de vinificatie herbergt en de grootste oppervlakte bestrijkt. De meest Oostelijke gebieden van Ferreira die tegen de Spaanse grens liggen, zijn: “Quinta do Caedo” en “Quinta da Leda.” Onherbergzame ruige gebieden alwaar de mooiste Vintage ports van Ferreira hun oorsprong vinden.

Ferreira port is van traditie én vernieuwing

Door de grootte van het bedrijf is men niet afhankelijk van derden en heeft men de productie en kwaliteitscontrole totaal in eigen hand. Ferreira is een bedrijf dat de perfecte balans heeft gevonden tussen traditie en ultramoderne vinificatie. Ferreira levert een compleet gamma aan kwaliteitsports. Naast hun superieure Ruby, Tawny en White Ports heeft Ferreira een groot scala aan verschillende topselecties. Naast de Quinta do Porto 10 Years old en de Donna Antonia is zeker ook de 20 Years Old een symbool van smaak en kwaliteit .

Met de voet getreden Port

De 20 Years Old Ferreira Port is afkomstig van de wijngaarden van Cima Corgo en Douro Superior. Als men het heeft over klassieke vinificatie dan vindt je hier een schoolvoorbeeld; hier worden de druiven nog ouderwets met de voet getreden om daarna te worden vergist onder strenge temperatuur controle etc. waarna een rijping begint op eiken, voor een periode van 15 tot 40 jaar. Natuurlijk heeft Ferreira ook de klassiekers in huis als de Late Bottled Vintage en vintage port met jaargangen die teruggaan tot maar liefst 1815.

Ferreira Port van hoge kwaliteit

Als een van de eerste portmakers in Portugal heeft Ferreira na acht generaties nog steeds de kracht en kwaliteit in huis om port te maken van uitzonderlijke klasse, die nationaal en internationaal op de verschillende concoursen regelmatig in de prijzen valt. Onder de bezielende leiding van José Maria Soares Franco is een team van Oenologen verantwoordelijk voor de kwaliteit van het totale productieproces bij Ferreira. Niet alleen de Portugezen zelf, maar ook de Internationale Connaisseurs en vakpers ; “Wine America”,“The Winespectator”, “Decanter“, etc. zijn zeer lovend over de zeldzame Ferreira kwaliteit.

Bestel Ferreira Port online

Snel genieten van deze heerlijke port met veel historie en traditie? U kunt Ferreira Port online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw port snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!