Wijnhuis Farina

Farina is een Italiaans wijnhuis uit Veneto, traditioneel werkend dat met liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. De tradities, passie en toewijding zijn elementen die centraal staan voor hun hele werkwijze. Ze hebben dan ook heel bewust gekozen om te werken in de wijnmakerij. De wijnen zijn afkomstig van 45 hectares wijngaarden met de Valpolicella Classica benaming. Tien hiervan hebben ze in in eigendom en de overige 35 hectaren zijn van historische vertrouwelingen die altijd deel hebben uitgemaakt van de productie van hun wijnen. Het hele bedrijf is doordrengt met respect en aandacht voor de wijngaarden aangezien ze er van overtuigt zijn dat het oog voor detail hun tot een betere kwaliteit druiven brengt.

Farina wijnen

 • Farina Pinot Grigio del Veneto
    8,45 p.st.
 • Farina Bardolino Rosso
    8,45 p.st.
 • Farina Soave Classico DOC
    9,45 p.st.
 • Farina Appassilento Rosso Del Veneto
    10,45 p.st.
 • Farina Appassilento Bianco del Veneto
    10,45 p.st.
 • Farina Prosecco Spumante Extra Dry
    13,50 p.st.
 • Farina Valpolicella Classico Superiore
    13,95 p.st.
 • Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore
    14,95 p.st.
 • Farina Nodo d'Amore Bianco Trevenezie
    14,95 p.st.
 • Farina Lugana DOC
    15,95 p.st.
 • Farina Nodo d’Amore Rosso Trevenezie
    16,95 p.st.
 • Pinot Grigio Proefset
    22,25 p.st.
 • Farina Amarone Classico della Valpolicella
    34,95 p.st.
 • Proefdoos Italië (9 flessen)
  ACTIE
  92,50 p.st. 82,95 p.st.

Farina wijngaarden

Valpolicella Classica is een van de beste gebieden om kwaliteitswijnen te produceren. In het westen zorgt het Gardameer voor een matiging van het klimaat en houdt het extreme temperatuurverschillen tegen. Rond de wijngaarden liggen heuvels, die zorgen voor perfecte blootstelling aan zonlicht en perfecte ventilatie om schimmel en rot te voorkomen. Het berggebied Monte Baldo zorgt voor een frisse wind, die extreme warmte voorkomt. Ook de bodem speelt een rol in de kwaliteit van de wijnen. De mix van kalksteen en klei geeft een natuurlijke structuur en stevig karakter aan de typische rode wijnen uit de regio. Dit alles komt de rijping van de druiven ten goede.

De wijngaarden van Farina beslaan 45 hectare, 10 hectare in eigendom van Farina en 35 hectare van wijnboeren die voor Farina werken. Sommige wijngaarden liggen op vlakke gronden, anderen op speciale locaties in de heuvels op ongeveer 300 meter hoogte. De wijngaarden in de heuvels zorgen voor de beste druiven om kwaliteitswijnen te maken. De vintage wijnen worden gemaakt van deze druiven en alleen in de jaren waarin alle condities perfect zijn. Farina teelt in hun wijngaarden de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Negrara, Oseleta en Dindarella. Dit zijn lokale druiven, waarvan Corvina het populairst is.

Daarnaast heeft Farina 2 historische wijngaarden, de echte crus van Valpolicella: de wijngaarde Montefante met een klei en kalkrijke bodem en op een ideale helling gelegen. Hier komen de Corvina druiven vandaan die voor de Amarone Montefante gebruikt worden. De andere Cru wijngaarde is Montecorna, gelegen op de Masua berg, kalkrijke bodem die ideaal is voor de druiven die bestemd zijn voor de Valpolicella Ripasso Montecorna.

De kwaliteits wijnen van Farina worden zeer duidelijk geboren in de wijngaarde maar met hulp van de modernste technieken en het nooit ontbrekende oog voor detail op elk vlak van de productie en de rust in de kelders resulteert dat in een divers aanbod van mooie Italiaanse kwalitatieve wijnen voor een mooie prijs.

De start van Farina Vini Classici Veronesi

Farina is begin 19de eeuw opgericht door de vader van Sandro Farina. Het Italiaanse wijnhuis is ontstaan uit passie en verlangen om de van wijnen van hoge kwaliteit maken. Farina ligt in San Pietro in Cariano in het hart van de Valpolicella Classica, iets ten oosten van het Gardameer. Sandro werkt al van kleins af aan op het landgoed en vertegenwoordigt daarmee de historische achtergrond, traditie en ervaring van het wijnhuis. Met zijn 74 jaar is hij nog steeds actief in de kelders en het onderhouden van contact met jarenlange klanten. Op dit moment is Farina in handen van Claudio en Elena Farina, de 3de generatie van de familie.

De filosofie van Farina richt zich op transparantie. Transparant te zijn in wat ze doen in de wijngaarden en in het wijnhuis en door zichzelf te zijn. Farina is ervan overtuigd dat betrouwbaarheid en eerlijkheid het allerbelangrijkste is om transparant te kunnen zijn. Naast transparantie is ook het team belangrijk. Zonder het team bestaat het bedrijf niet en ook de successen niet.