Errázuriz Icoon wijnen

Viña Errazuriz is een pionier op het gebied van wijn. Prestige speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van dit wijnbedrijf. Als lid van één van e meest invloedrijke families van Chili, begreep oprichter Don Maximiano hoe belangrijk het is om icoonwijnen te produceren. Wijnen die zó mooi en uniek zijn dat liefhebbers en kenners van wijn uit de hele wereld zich erover blijven verwonderen. Momenteel wordt de kwaliteit en de ambitie van Errazuriz en haar wijnen onderstreept door de vele internationale prijzen en erkenningen die zij ontvangen. Tot de Icoonwijnen van Errazuriz behoren de volgende series wijnen:

Errázuriz Icoon Wijnen

Omschrijving van de Errázuriz Icoon wijnen

Errazuriz Don Maximiano Founders Reserve

Achter ieder meesterwerk staat een visie. Don Maximiano Founders Reserve is de ultieme uiting van deze visie en een eerbetoon aan de markante oprichter van Viña Errázuriz. De wijn wordt gemaakt van de allerbeste Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec en Carmenère druiven van Errázuriz. Een tijdloze wijn die wereldwijd erkenning krijgt van bijvoorbeeld Robert Parker, Wine Spectator en Wine Enthusiast.

Errazuriz Kai Carmenère

Carmenère verdween in de 19e eeuw in Frankrijk als gevolg van de Phylloxera crisis. In 2005 introduceerde Errazuriz Kai als eerste iconische Carmenère wijn van Chili. De druiven worden geplukt in de allerbeste delen van de Don Maximiano wijngaarden. Door wijnautoriteiten als Robert Parker beschouwd als één van de beste Carmenères ter wereld.

Errazuriz La Cumbre Syrah

In 1993 plantte wijnhuis Errázuriz als eerste Syrah druiven in Chili. Een eerste stap die bleek te leiden tot het beste dat Chili te bieden heeft op het gebied van Syrah. De naam La Cumbre betekent "de Top" en symboliseert de ongekend hoge kwaliteit van dit vlaggenschip op het gebied van Syrah. De eerste vintage won in 2001 direct een gouden medaille bij de International Wine Challenge in Londen, één van de meest prestigieuze wijnconcoursen ter wereld.

Viñedo Chadwick Cabernet Sauvignon

Alfonso Chadwick Errázuriz, vader van de huidige eigenaar Eduardo Chadwick, werd in zijn tijd gezien als een visionair. Viñedo Chadwick is het resultaat van de lang gekoesterde wens van de Chadwick familie om een waardig eerbetoon voor hem te maken. De eerste vintage (1999) werdt in 2002 geïntroduceerd. De vintage 2000 schreef wijnhistorie tijdens de Berlin Tasting, waar 36 van de meest gewardeerde wijnjournalisten, wijnschrijvers en wijnkopers uit Europa de wijn in een blindproeverij verkozen tot beste wijn van de wereld.

Hieronder treft u verschillende jaargangen aan van de Errázuriz Icoon wijnen aan. Dit zijn met recht de top wijnen van Errázuriz en Chili. Het is zeker de moeite waard om bij ons navraag te doen over deze uitzonderlijke wijnen van Errázuriz. We informeren u graag over de prijs en aankoop mogelijkheden van deze wijnen. Kijk hier voor alle Errázuriz wijnen.