Douro

De Douro-vallei is het hart van de portproductie in Portugal. In deze streek wordt verreweg de meeste port gemaakt. Dat juist in de Douro de druiven groeien waarvan port wordt gemaakt, is niet zo verwonderlijk: de temperatuur is in dit gebied in de winter heerlijk zacht en in de zomer snikheet. Daarnaast regent er ook nog eens weinig. Dat zorgt voor extreem zoete druiven, en dat is precies waar goede port om vraagt! Bekijk hier al onze wijnen uit de Douro. We hebben port in alle varianten – Ruby, Tawny, vintage en zelfs rosé port.

Douro wijnen

Wijnproductie Douro

De rivier Douro doorklieft het hele gebied en de bijzondere terrassenwijnbouw in het gebied is UNESCO-werelderfgoed. En hoewel u het niet zou verwachten, betreft slechts 40% van de wijnproductie in de Douro port. Er wordt namelijk ook bijzonder lekkere witte en rode tafelwijn gemaakt in dit gebied.

Regio’s in de Douro

De wijnstreek Douro is onderverdeeld in drie regio’s. De grootse is Cima Corgo met 17.000 ha., gevolgd door Baixo Corgo van 13.500 ha. en Douro Supérior, dat 8000 ha. groot is en reikt tot aan de Spaanse grens. Van de drie regio’s is de Baixo Corgo de koelste, met de meeste regen.