Domaine Gayda

Domaine Gayda ligt in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, 25km zuid-west van Carcassonne, in het dorp Brugairolles. De eigenaren Tim Ford en Anthony Record hebben met de wijnmaker Vincent Chansault de krachten gebundeld om in 2004 een nieuwe wijnmakerij te bouwen. In deze wijnmakerij vind je de meest geavanceerde apparatuur, maar er wordt op een traditionele wijze en met grote zorg wijn geproduceerd. 

lees meer

Bij Domaine Gayda heeft men passie voor traditionele druivenrassen, die zo natuurlijk mogelijk verbouwd worden in vele verschillende wijngaarden. Men oogst uitsluitend handmatig. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en de rendementen worden lager dan gemiddeld gehouden ten gunste van de kwaliteit. 

De "4 terroirs" van Domaine Gayda

Domaine Gayda is meer dan alleen de wijnstokken rond de wijnmakerij. De wijngaarden verspreiden zich over de Languedoc en profiteren van de ongelooflijke "terroirs" van de regio. Van kalksteen tot graniet, van leisteen tot zandsteen, elk bodemtype draagt bij aan het specifieke karakter dat Domaine Gayda zoekt in de unieke diversiteit van dit prachtige landschap.

  • Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Blanc
    Login en profiteer van extra voordeel
      13,50 p.st.

Flying Solo wijnen van Domaine Gayda

Het verhaal gaat dat het Flying Solo-assortiment gaat in tegen de conventies en schuwt internationale variëteiten ten gunste van de typische mediterrane Grenache-druif die de ruggengraat van de Flying Solo wijnen vormt. Hiervoor wordt de Grenache-druif vermengd met Syrah, Viognier of Cinsault. Daarbij verwijst het etiket naar de onverschrokken 'Aéropostale'-piloten die lijf en leden riskeerden om postbezorging in de jaren 1920 te verzekeren.