Chenin Blanc wijnen

Hieronder treft u een overzicht aan van onze Chenin Blanc wijnen aan. Niet alleen wijnen die voor 100% van Chenin Blanc druiven gemaakt zijn ook wijnen die uit 2 of meer druivensoorten bestaan waaronder de Chenin Blanc druif.

 

Chenin Blanc wijnen

 • Bellingham Pear Tree White
  Login en profiteer van extra voordeel
    6,95 p.st.
 • Bellingham Homestead Chenin Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    11,95 p.st.
 • Langlois Chateau Saumur Blanc AOP
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc
    14,95 p.st.
 • Langlois Chateau Cremant de Loire Brut
  Login en profiteer van extra voordeel
    14,95 p.st.
 • Bellingham Homestead Geschenk
    28,95 p.st.

Chenin Blanc: wereldberoemd

De Chenin-druif iseen wereldberoemde druif, vooral dankzij de fantastische Loirewijnen. De Chenin-druif komt oorspronkelijk uit het Loiredal en geldt als een van de meest veelzijdige druivensoorten van de wereldwijnbouw. De Chenin-druif is gezegend door zijn frisse zuren, die niet alleen in de droge - ook mousserende - gewaardeerd worden. Juist aan zoete wijnen geven deze fijne zuren extra kracht en evenwicht, en - ook belangrijk - een lange levensduur.

Zoete witte wijn Chenin Blanc

Hij is in staat fijne zoete wijnen voort te brengen, die goed kunnen rijpen, en als deze zoete wijnen een aantal jaren met rust gelaten zijn dan word je getrakteerd op een cocktail van honing perziken en abrikozen, geurende bloemen, hazelnoten en nog veel meer, afhankelijk van de bodem waarop de druiven hebben kunnen groeien.

Witte wijn Chenin Blanc

In de nieuwe wereld wordt de Chenin druif nog vaak als mengwijn voor de productie van tafelwijnen gebruikt. Daartussen ligt het hele palet van de Chenin druif, die in Zuid-Afrika (onder de plaatselijke naam Steen) nog de meest verbouwde druif is en ook in Californië een hoog aandeel van het areaal voor zijn rekening neemt.

Herkenbare aroma's van de Chenin Blanc druif

Groene appel, (kwee) peer, citrusfruit, bloemen, honing, perzik en nectarine kenmerken witte wijn van Chenin Blanc. In zoete versies: abrikoos, specerijen, nootachtige geuren: het is allemaal terug te vinden in deze druif. Uit warmere gebieden proef je exotisch fruit, vaak in combinatie met houtaroma's (vanille, toast, koffie, karamel).

Bestel witte wijn van Chenin Blanc online

De witte wijn van de Chenin Blanc-druif is heerlijk! Ontdek wat deze druif u te bieden heeft en bestel uw witte wijn vandaag nog online via onze webshop.