Chenin Blanc wijnen

Hieronder treft u een overzicht aan van onze Chenin Blanc wijnen aan. Niet alleen wijnen die voor 100% van Chenin Blanc druiven gemaakt zijn ook wijnen die uit 2 of meer druivensoorten bestaan waaronder de Chenin Blanc druif.

Chenin Blanc druif wereld beroemd

De Chenin druif, een wereldberoemde druif, vooral dankzij de fantastische Loirewijnen. De Chenin druif komt oorspronkelijk uit het Loiredal en geldt als een van de meest veelzijdige druivensoorten van de wereldwijnbouw. De Chenin druif is gezegend door zijn frisse zuren, die niet alleen in de droge - ook mousserende - gewaardeerd worden. Juist aan zoete wijnen geven deze fijne zuren extra kracht en evenwicht, en - ook belangrijk - een lange levensduur.

Hij is in staat fijne zoete wijnen voort te brengen, die goed kunnen rijpen, en als deze zoete wijnen een aantal jaren met rust gelaten zijn dan  wordt je getrakteerd op een cocktail van honing perziken en abrikozen, geurende bloemen, hazelnoten en nog veel meer, afhankelijk van de bodem waarop de druiven hebben kunnen groeien.

Chenin Blanc wijnen

 • Bellingham Pear Tree White
    6,45 p.st.
 • Bellingham Homestead Chenin Blanc
    11,45 p.st.
 • Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc
    13,95 p.st.
 • Domaine Langlois Chateau Saumur Blanc AOP
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Domaine Langlois Chateau Cremant de Loire Brut
  Login en profiteer van extra voordeel
    14,95 p.st.
 • Bellingham Homestead Geschenk
    27,50 p.st.

Herkenbare aroma's van de Chenin Blanc druif

In de nieuwe wereld wordt de Chenin druif nog vaak als mengwijn voor de productie van tafelwijnen gebruikt. Daartussen ligt het hele palet van de Chenin druif, die in Zuid-Afrika (onder de plaatselijke naam Steen) nog de meest verbouwde druif is en ook in Californië een hoog aandeel van het areaal voor zijn rekening neemt.

Herkenbare aroma's van de Chenin Blanc druif

Groene appel, (kwee) peer, citrusfruit, bloemen, honing, perzik, nectarine. In zoete versies: abrikoos, specerijen, nootachtige geuren. Uit warmere gebieden: exotisch fruit vaak in combinatie met houtaroma's (vanille, toast, koffie, karamel).