Cabernet Franc wijnen

De cabernet franc wordt vaak in Bordeaux gebruikt, ter aanvulling op de druivensoorten cabernet sauvignon en merlot. Oorspronkelijk kwam deze druif niet voor in de Bordeaux, maar hij werd bij het herplanten na de Philloxera-invasie ingebracht, meestal ter vervanging van de carmenèredruif.

Zuivere Cabernet Franc wijnen

De zuiverste cabernet franc wijnen kom uit de Loire, met name uit Bourgeuil, Chinon en Saumur-Champigny, waar deze druif een soms verbluffend hoge kwaliteit bereikt. Ten opzichte van de cabernet sauvignon wijnen zijn de wijnen van cabernet franc lichter van kleur, fruitig en beschikken over minder taninne en decente kruidenaroma's. Naast enkele onversneden cabernet francwijnen wordt het druivenras ook in de nieuwe wereld vooral voor het versnijden met cabernet sauvignon gecultiveerd.

Cabernet Frank wijnen

 • La Pélissière Rouge
    6,95 p.st.
 • Langlois Chateau Saumur-Champigny AOP
    14,95 p.st.
 • Rupert & Rothschild Red Classique
    16,95 p.st.
 • Chateau La Croix Montlabert Saint-Emilion Grand Cru
    23,95 p.st.
 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon
    28,95 p.st.
 • Rupert & Rothschild Baron Edmond
    33,95 p.st.

Herkenbare Cabernet Franc aroma's

Zwarte bessen, aardbeien, frambozen, groene paprika, potloodslijpsel, floraal (viooltjes), aards, nat gras, aarde, kreupelhout, toast, cedar, koffie en chocolade. Hieronder treft u onze cabernet franc wijnen aan. Wijnen die voor 100% van cabernet franc druiven zijn gemaakt en wijnen met meerdere druivensoorten waaronder de cabernet franc.