Bodegas Ramon Bilbao

Hier laten we u graag kennis maken met de wijnen van Bodegas Ramon Bilbao. Een Spaans wijnhuis met een lange historie die startte in 1860. Dit wijnhuis is sinds 1999 in handen van het de Zamora Company, de producent van de bekende Spaanse likeur ‘Licor 43’.  Ramón Bilbao heeft wijnbezittingen op de beste locaties van de Rioja en Rueda streek. Jaren lang heeft Ramon Bilbao gewerkt aan het behalen van de aan de hoogst haalbare kwaliteit voor hun wijnen en dit harde werk is in 2019, 2020 en 2021 beloond door een plaats in de top 50 van “50 Most Admired Brands in the World” van Drinks International. Ramón Bilbao is een wijnhuis dat een lange historie kent die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja’s. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende, Gran Reservas.

  • Proefdoos Spanje (9 flessen)
      87,95 p.st.

Ramón Bilbao, een Spaans wijnhuis met lange historie

Hieronder in het kort een wandeling door de geschiedenis van Bodegas Ramon Bilbao.

1924: Bodegas Ramón Bilbao werd opgericht door Ramón Bilbao Murga, een ervaren wijnhandelaar die sinds 1896 wijnen had verkocht in Haro. Ramón Bilbao was een toekomstgerichte druiven teler, een pionier in de kunst van het rijpen van wijnen en ook een van de eerste die zijn wijnen liet rijpen.

1966: Het wijnhuis werd doorgegeven van de ene generatie naar de volgende tot het jaar 1966, toen Ramón Bilbao Pozo, de laatste van de nakomelingen, overleed.

1972: Het bedrijf werd omgezet in een vennootschap met nieuwe aandeelhouders. Nieuwe faciliteiten werden gebouwd, ook in Haro. Het nieuwe bedrijf wilde het werk van de oprichter, Ramón Bilbao blijven voortzetten en concentreerde zich ook op het maken van oude wijnen.

1999: Het familiebedrijf Diego Zamora, SA, een van de grootste drankenproducent in Spanje, en eigenaar van het bekende merk Licor 43, verwierf het wijnhuis en start met de renovatie en modernisering van bestaande faciliteiten.

2006: De ontwikkeling van de wijnen van topkwaliteit, samen met innovatie en inachtneming van de Rioja traditie, zijn tot op de dag van vandaag het handelsmerk van dit Spaanse wijnbedrijf in Rioja Alta. De filosofie dat het werk in de wijnmakerij plaats vind heeft ervoor gezorgd dat, generatie na generatie, de mannen en vrouwen die in de Bodega werken de ware experts zijn. Bodegas Ramon Bilbao gebruikt de beste druiven van de beste landgoederen en wijngaarden en vaten gemaakt van de beste eikenhout uit Europese en Amerikaanse bossen. Dit alles versterkt elkaar en resulteert, door de zorg en kennis van de eigen mensen, in geweldige wijnen. Bodegas Ramon Bilbao geniet niet voor niets zowel in Spanje als ver daarbuiten erkenning als één van de allerbeste Rioja huizen!

De wijngaarden van Bodegas Ramon Bilbao

Op 600 meter boven de zeespiegel, in de Rioja Alta, ligt Bodegas Ramon Bilbao. Naast de 205 hectare aan eigen wijngaarden heeft Ramon Bilbao ook inspraak over 900 hectare wijngaarde van druiventelers in de regio waar zij al vele jaren mee samenwerken. De wijngaarden van Bodegas Ramon Bilbao liggen op een bevoorrechte locatie, in de buurt van Haro, in de Rioja Alta (het westen van de Rioja). Hier groeit de karakteristieke druivensoort van Rioja - de Tempranillo - het beste. Ramon Bilbao Reserva en Ramon Bilbao Edicion Limitada zijn heerlijke voorbeelden van karakteristieke Rioja wijnen die met deze druivensoort gemaakt worden. Deze streek word geïrrigeerd  door de rivier de Ebro, en vormt zo meest ideale omstandigheden voor de druiven om te groeien en rijpen. Door de Atlantische en Mediterrane invloeden als milde temperaturen en een grote hoeveelheid neerslag rijpen de druiven goed en ze krijgen 's nachts voldoende koeling. Ideale omstandigheden voor wijnbouw.