Bodegas Callia

De Argentijnse Bodegas Callia bewijst dat ook een jonge bodega in korte tijd wijnen van topkwaliteit kan maken. Callia bezit ruim 240 hectare wijngaard in de Tulúm Vallei in de provincie San Juan. De wijngaarden bevinden op een gemiddelde hoogte van 630 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat overwegend uit alluviale zandgronden en leemachtige klei. Vanwege de geringe neerslag past men een geavanceerd systeem van druppelirrigatie toe met puur smeltwater uit de Andes. Door ligging, terroir en klimaatvariaties optimaal te benutten weet Callia een grote diversiteit aan wijnen te produceren. Een hoofdrol is hierbij weggelegd voor de syrah (Shiraz). Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie over Bodegas Callia.

Bodegas Callia

  • Lunaris Chardonnay
      7,95 p.st.
  • Lunaris Shiraz Malbec
      7,95 p.st.

Meer over Bodegas Callia

De Argentijnse Bodegas Callia bewijst dat ook een jonge bodega in korte tijd wijnen van topkwaliteit kan maken. Callia bezit ruim 240 hectare wijngaard in de Tulúm Vallei in de provincie San Juan. De wijngaarden bevinden op een gemiddelde hoogte van 630 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat overwegend uit alluviale zandgronden en leemachtige klei. Vanwege de geringe neerslag past men een geavanceerd systeem van druppelirrigatie toe met puur smeltwater uit de Andes. Door ligging, terroir en klimaatvariaties optimaal te benutten weet Callia een grote diversiteit aan wijnen te produceren. Een hoofdrol is hierbij weggelegd voor de syrah (Shiraz).

Over het algemeen kan men de wijnen van Callia omschrijven als intens, uitgesproken fruitig en genereus. De bekendste wijnen zijn Callia Magna (6 tot 8 maanden houtgerijpt) en de Lunaris serie van Callia . Volgens een legende verwijst de naam Callia naar een vrouw die zich lang geleden in San Juan vestigde. De spectaculaire verandering van een droge woestenij in een vruchtbare wijnvallei maakte zo veel indruk op haar dat zij de streek vergeleek met een paradijs.

Bodegas Callia in Argentinië ontleent haar naam aan Callia: de ziel van een vrouw. Wie was deze Callia?

Het verhaal gaat dat er een reiziger was die valleien en bergen doorkruiste en ‘s nachts onder de sterrenhemel sliep in afgelegen dorpjes. In één van deze dorpjes hoorde de reiziger het verhaal van Callia. Volgens de legende kwam een jonge vrouw, Callia, met haar familie vanuit een klein dorp in Italië naar San Juan, Argentinië. De schoonheid van San Juan betoverde de vrouw vanaf het eerste moment. Het landschap, de inwoners, een prachtige wereld, zoals ze zich nooit had kunnen  voorstellen. Toen haar familie na een aantal jaren vond dat het tijd was om terug te keren naar Italië, besloot de jonge vrouw te blijven. San Juan werd haar nieuwe thuis. Zelfs vandaag de dag, jaren na haar dood, zeggen de inwoners van deze regio dat de liefde van Callia voor dit land nog steeds overal voelbaar is. Ieder nieuw blad, iedere regendruppel, de lucht, alles is omringd met de liefde van dit jonge Italiaanse meisje dat naar San Juan kwam en nooit meer wegging. Toen dit verhaal onze reiziger ter oren kwam, twijfelde hij geen moment: hier moest hij naartoe. Na een paar dagen reizen arriveerde hij in San Juan, waar hij een nieuw project begon. Dit speciale land zou een ander soort wijn produceren, uniek in de wereld.En zo werd Bodegas Callia geboren.

Een speciale plek op de wereld voor een speciale wijn, gemaakt door een speciale wijnmaker: José Rubén Morales.

Wijnmaker van Bodegas Callia José Rubén Morales, 37 jaar oud, is afkomstig uit Mendoza -Argentinië - en heeft één grote passie: wijn. Maar in zijn geval kon deze passie niet als  vanzelfsprekend worden beschouwd. Alvorens aan de studie oenologie te beginnen, moest hij een familietraditie in ere houden: het afronden van een studie medicijnen. Morales houdt zoveel van zijn vak dat hij het als een hobby beschouwt om les te geven aan de school voor oenologie van de Maza universiteit in Mendoza. Dat hij daarvoor enorme afstanden moet afleggen, neemt hij voor lief. Hij is een liefhebber van pasta, barbecue en het maken van wandeltochten door de bergen.

Hij geeft er de voorkeur aan om wijnen in een jonge stijl te maken waarbij het fruitige en frisse karakter behouden blijft. De wensen van de consument worden hierbij natuurlijk niet vergeten. Hij gelooft dat één van de grootste prestaties van Bodegas Callia is dat zij wijnen maken die de consument graag drinkt, aan tafel, maar ook bij speciale familiegelegenheden. Zijn streven als wijnmaker is het constant verbeteren van de kwaliteit van de wijnen. Dit alles in nauwe samenwerking met zijn team.

Bodegas Callia bezit al 241 hectare aan wijngaarden in Valle de Tulum, in de provincie San Juan. Bodegas Callia breidt zijn aanwezigheid in de regio nog steeds uit en is altijd op zoek naar nieuwe gronden die geschikt zijn voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen. Zo heeft Bodegas Callia onlangs nieuwe wijngaarden in de Pedernal Valley, provincie San Juan, aangekocht. Pedernal Valley ligt op de grens van de provincie Mendoza, aan de voet van de uitlopers van de Andes. Met een hoogte van 1340 meter boven de zeespiegel profiteert de vallei van milde zomers en koele nachten. Hierdoor heeft de vallei de beste druivenproductie in de regio en één van de beste van Argentinië. Bodegas Callia is de eerste winery met eigen wijngaarden in dit exclusieve gebied. Callia’s Pedernal Valley estate, 350 hectare groot, verbouwt voornamelijk de edele druivensoorten malbec en Shiraz. Sommige van deze kwalitatief hoogstaande wijnen zoals Callia Magna en Grand Callia, zijn gemaakt van druiven die afkomstig zijn van dit wijngoed.

Met deze laatste investering door Bodegas Callia, heeft de winery zijn doel om hoogwaardige producten te verbouwen en aan te bieden aan de consument versterkt, geheel in lijn met zijn belofte om de beste wijn in San Juan te maken en de beste Shiraz van Argentinië.