Zuid-Amerikaanse wijnen: proef de passie 

donderdag 15-06-2017

Wanneer ze in Zuid-Amerika iets doen, doen ze dat vol passie. Die passie proeft u terug in de wijnen die uit landen als Argentinië en Chili komen. Daarom vindt u bij Flesjewijn.com een brede selectie wijnen uit Zuid-Amerika, van diverse wijnhuizen.

Salentein wijnen

Een van de bekendste wijnhuizen uit dit werelddeel is natuurlijk het Argentijnse Bodegas Salentein. Hoewel, Argentijns? Het was een Nederlander die in 1992 aan de wieg van dit bijzondere wijnhuis stond. Hij opende Bodega Salentein aan de voet van de Andes en de wijngaarden hebben een unieke ligging: de druiven van Salentein worden op grote hoogte geteeld, tussen 1600 en 1800 meter. In de 25 jaar dat Salentein nu bestaat, zijn veel verschillende soorten wijnen ontwikkeld. Van huiswijnen tot exclusieve wijnen. Iedereen kan dus iets van zijn gading vinden in de ruime selectie Salentein-wijnen!

Chileense wijn

Ook in Chili vindt veel wijnteelt plaats. Het leuke van Chili is dat er heel diverse wijnen vandaan komen. Het is immers een langgerekt land met veel verschillende bodemsoorten en klimaattypes. Sommige gebieden aan de kust hebben een microklimaat: een paar heuveltjes verderop zijn de weersomstandigheden heel anders. Daarom kunt u een volledige ontdekkingsreis maken met wijnen uit slechts dat ene, mooie land! 

Wijnhuizen met traditie

In Chili vinden we wijnhuizen die al generaties lang constante kwaliteit bieden. Casa Silva en Errázuriz zijn de bekendste, maar er zijn natuurlijk ook andere wijnhuizen in Chili die goede wijnen maken. Van instapwijn tot doordrinker tot absolute topwijn voor de verzamelaar: het is allemaal te vinden in de rijke traditie van de Chileense wijnhuizen. 

Bestel uw Chileense wijn

Wilt u uitpakken met een bijzondere Chileense wijn? Of zoekt u een heerlijke wijn uit Argentinië? Bij Flesjewijn.com kunnen we u adviseren over de perfecte wijn voor iedere gelegenheid. Bestel online of kom langs in onze winkel in het centrum van Oudenbosch! 

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.