Yalumba The Y Series

Yalumba is met zijn 165 jaar het oudste en meest bekende familiebedrijf van Australië. De etiketten van the Y Series wijnen zijn hier een weerspiegeling van. Op de etiketten staan afbeeldingen die de waarden, geschiedenis en wijngaarden van het wijnhuis uitbeelden.

Op het etiket van de Unwooded Chardonnay vinden we de Cape Barren gans, symbool voor bedreigde diersoorten. Yalumba produceert namelijk niet alleen wijn, maar is ook zeer betrokken bij het behoud van inheemse flora en fauna. Het etiket van de Viognier geeft stekjes van de wijnplant weer. Na zorgvuldige sortering in de hypermoderne kwekerij, worden de stekjes aangeplant en ontstaat er een nieuwe wijngaard.

Riesling is de nieuwste aanwinst in de Y-family van Yalumba: Op het etiket zien we een olijfboom, want volgens de Australiërs is het zo dat waar olijfbomen groeien, druivenstokken zeker zullen gedijen. Als je kijkt naar de wijnregio’s van Zuid-Australië, dan klopt dit helemaal!

De Cabernet Sauvignon geeft een vogelverschrikker weer, ‘een beschermer van overvloed’. De vogelverschrikker houdt een oogje in het zeil terwijl de druiven rijpen. De Shiraz Viognier toont het paard, het symbool van een tijd waarin paarden het transportmiddel en de tractor van Yalumba waren.

Yalumba Y Viognier

Een rijke witte wijn met heerlijke aroma’s van abrikozen, citroen, lychee, honing en met een aangenaam lange afdronk. Deze wijn is een echte aanrader bij Aziatische gerechten of salades met vis of kip.

Yalumba Y Unwooded Chardonnay

Een frisse en sappige wijn met fruitige aroma’s en in de smaak grapefruit en ananas. De wijn heeft een plezierige afdronk. Erg smakelijk bij gestoofde vis, gerechten met kip en salades zoals salade niçoise.

Yalumba Y Riesling

Aromatische Riesling met in de geur fijne bloesem, honing, rijpe, gele appel en verse ananas. De smaak is sappig en vol, met appel en fris tropisch fruit. De wijn heeft een mooie, frisse afdronk. Heerlijk als aperitief, bij kleurrijke salades, waldorfsalade, gegrilde witvis, sushi en  Aziatische gerechten.

Yalumba Y Cabernet Sauvignon

Prachtige dieprode wijn met aroma’s van rode en zwarte bessen, kruiden en de subtiele geur van cederhout. Een wijn met een pittige smaak en een heerlijk lange afdronk. Serveer bij gegrild rood vlees, wildgerechten en belegen kaassoorten.

Yalumba Y Shiraz-Viognier

Elegante dieprode wijn met geuren van rood fruit en specerijen. Dewijn heeft een mooie balans en een plezierige afdronk. Een geweldige wijn om te serveren bij lamsvlees en rood vlees.

Yalumba the Y-Series

 • Login en profiteer van extra voordeel
    10,25 p.st.
  Yalumba Y Chardonnay
 • Login en profiteer van extra voordeel
    10,25 p.st.
  Yalumba Y Shiraz-Viognier
 • Login en profiteer van extra voordeel
    10,25 p.st.
  Yalumba Y Viognier
 • Login en profiteer van extra voordeel
    10,25 p.st.
  Yalumba Y Riesling

Yalumba Y Series Viognier

Yalumba Y Series Riesling

Yalumba Y Series Unwooded Chardonnay

Yalumba Y Series Pinot Grigio

Yalumba Y Series Shiraz-Viognier