Santiago 1541 wijnen nieuw in assortiment

In 1541 heer Don Pedro de Valdivia de stad Santiago ( de hoofdstad van Chili) gesticht. Ter nagedachtenis aan deze datum is zijn de wijnen Santiago 1541 gemaakt van de beste druiven die in Chili groeien.

Santiago 1541 Chardonnay

De Santiago 1541 Chardonnay komt uit de Centra Valley waar de grond klei- tot leemachtig is en er gedraineerd wordt. Het klimaat is vochtig mediterraan met matige, regenachtige winters en warme, droge zomers met koele nachten. Er valt een jaarlijkse neerslag van gemiddeld 700 mm. Deze eigenschappen zorgen voor de productie van gezonde druiven met een fijne textuur en een opvallend aroma.

De druiven worden tijdens de oogst verzameld in bakken van 350 Kg. Wanneer de druiven zijn geselecteerd  worden de trossen pneumatisch geperst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten waarbij temperatuur tussen 19 ⁰C en 17 ⁰C schommelt. Het gistingsproces duurt 16 dagen. Hierdoor wordt het maximum aan aroma’s en raskenmerken verkregen.

Deze wijn is een perfect voorbeeld van een Chileense Central Valley Chardonnay. De Santiago 1541 Chardonnay heeft een mooie bleke kleur met gouden tinten en een boeket met tonen van rijp fruit. Is fris op het palet en heeft een goede balans.

Combineert perfect met salades, vis en schelpdieren en lichte desserts.

Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec

De Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec komt uit de Centra Valley waar de grond klei- tot leemachtig is en er gedraineerd wordt. Het klimaat is vochtig mediterraan met matige, regenachtige winters en warme, droge zomers met koele nachten. Er valt een jaarlijkse neerslag van gemiddeld 700 mm. Deze eigenschappen zorgen voor de productie van gezonde druiven met een fijne textuur en een opvallend aroma.

De druiven worden tijdens de oogst verzameld in bakken van 350 Kg. Wanneer de steeltjes zijn verwijderd  worden de trossen zorgvuldig geperst. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten waarbij temperatuur tussen 28 ⁰C en 30 ⁰C schommelt. Het gistingsproces duurt 7 dagen. Hierna wordt het vier dagen gemacereerd zodat de gewenste structuur en aroma`s worden behaald.

Deze rode Santiago is een blend van Syrah, Cabernet Sauvignon en Malbec uit de Central Valley. De Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec heeft een mooie robijnrode kleur en aangename aroma's van rood (en wat zwart) fruit, denk aan bessen en pruimen. De smaak is vol sappig en toch soepel met zachte tannines en een vleugje kruiden.

De Santiago 1541 Syrah Cabernet Malbec combineert goed met kaas en rood vlees. En past zeker goed bij een lekkere barbecue.

Tip:Deze rode wijn ook licht gekoeld erg lekker.