Pojito wijncocktail

vrijdag 09-06-2017

Een cocktail maken? Met wijn? Die maak je toch met rum, whisky of wodka? Smaken veranderen en 2017 wordt hét jaar waarin de wijncocktail definitief doorbreekt! Op een zonnig terras, in de tuin, of bij feestjes met vrienden en familie natuurlijk! Super hip en vooral…lekker! 

Wijn leent zich namelijk uitstekend om cocktails mee te maken. En omdat wijn minder alcohol bevat dan gedistilleerde dranken, is het minder bitter en heeft een wijncocktail minder zoetstoffen nodig om de smaak te balanceren. Het gevolg is dat wijncocktails fris en fruitig smaken en perfect zijn om lange zomeravonden mee door te brengen!

Zuid-Amerika is trendsetter op het gebied van wijncocktails. In Argentinië genieten ze bijvoorbeeld al jaren een enorme populariteit. Zeker als het ‘te warm’ wordt om wijn te drinken, bieden wijncocktails een aangenaam fris alternatief. De populairste wijncocktail van allemaal is de Pojito. Een moderne, frissere variant van de bekende Mojito met in plaats van rum, Portillo Sauvignon blanc van Bodegas Salentein. In Buenos Aires en ver daarbuiten hét drankje om mee gezien te worden! Wij delen graag dit recept voor de perfecte Pojito. Dus wil je aankomend genieten van een heerlijk glas Pojito? Bestel dan nu Portillo Sauvignon blanc.

Pojito wijncocktail

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.