Ogier de deen

In het jaar 800, trok de Deen Ogier vanuit zijn thuisland naar Baskenland om met de soldaten van Charlemagne (Karel de Grote) te vechten. Op de terugweg naar Denemarken stopte Ogier in het Centraal Massief. Het beviel hem zo goed, dat hij nooit meer vertrok. En zo begon de geschiedenis van de naam Ogier in de Rhône vallei. In 1859 start Antoine Ogier, een nazaat van Ogier de Deen, een wijnhandel. Net als zijn voorvader komt ook hij bekend te staan vanwege zijn branie en handelsgeest.

In 1995 vindt het wijnbedrijf Ogier zichzelf opnieuw uit. Daarbij gaat wijnmaker Didier Couturier partnerships aan met lokale wijnboeren en introduceert samen met hen een nieuwe stijl voor Ogier wijnen: puur, fruitig, fris en met diepgang. Een keuze die we gelukkig nog steeds terug proeven in de kenmerkende wijnen van wijnhuis Ogier, dat toonaangevend is in Châteauneuf-du-Pape.

Probeer ook eens de:

Lirac Landernay Rhône - AC Lirac: In het departement Gard bestaat de bodem uit kiezelstenen, klei en zand. Al meer dan 2000 jaar verbouwt  men hier wijnstokken. De dieprode Lirac Landernay is een mooi product van deze traditie. Een wijn met aroma’s van rood fruit en kruiden. stevig, met een lange, elegante afdronk. Heerlijk bij diverse wildgerechten of gerechten met rood vlees. Kaas tip: Sainte-Maure, een heerlijke Franse geitenkaas.

Ventoux Caves des Papes Vallée du Rhône - AC Ventoux: Vlakbij de steden Carpentras en Apt is de bodem van de wijngaarden samengesteld uit leem en klei. Een goede voedingsbodem met als gevolg deze rode wijn met paarse accenten. Ventoux Caves des Papes bevat smaken van fruit en hints van laurier en drop. Een mooie, volle wijn met een aangena- me lange finale. Smaakt uitstekend bij biefstuk en jonge belegen of romige kazen.

Rasteau Hélianthe Rhône - AC Rasteau: Robijnrode wijn met prachtige aroma’s van rood fruit en kruiden (peper) en een volle fruitige smaak. Complete wijn met een mooie structuur en een lange, aangename afdronk. Te serveren bij vleesgerechten (met roquefort saus), stoofgerechten, wild en stevige worstsoorten. Ook lekker bij oude kaassoorten.