Kendall Jackson: de erfenis van Jess Jackson

In 1974 kocht de familie Jackson een peren- en walonten boomgaard om hiereen wijngaard aan te planten. Na een paar jaar druiven te hebben geleverd aan andere wijnmakers, besloten ze zich volledig te rechten op de productie van Californische kwaliteitswijnen. In 1982 produceerde Jess Jackson zijn eerste fles wijn onder het Kendall Jackson label. In 1995 werd het wijnhuis door het Wine & Spirits Magazine uitgeroepen tot "Winery of the Year!" Vandaag de dag beslaan de wijngaarden een oppervlakte van meer dan 4000 hectare in de allerbeste wijngebieden van Californië.

 

Kendall Jackson's wijngaarden zijn gelegen op koele hellingen aan de rotsachtige Californische kust. De druiven die worden gebruikt voor de Vinters's Reserve serie komen van de Jackson Estates, die het hart van dit wijnbedrijf vormen.

Jess Jackson († 21 april 2011) was één van de meest succesvolle selfmade men in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Een unieke ondernemer die, voordat hij furore maakte met zijn wijnhuis, onder andere als havenarbeider, boer en politieagent werkte. Tegenwoordig runt Jess' vrouw Barbara Banke het succesvolle wijnbedrijf.

Californië's Trots: De Zinfandel druif is de trots van Californië. Het is de meest aangeplante druif in de regio. De druif blijkt verwant te wijn met het Italiaanse druivenras Primitivo. De Zinfandel is een grote druif met dunne schil. Hij rijpt snel, geeft veel fruit en een diepe rode kleur.