Italië: genieten zoals het bedoeld is!

De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud en het gebruik van kwalitatieve en authentieke producten en ingrediënten. We kennen uiteraard spaghetti, pizza en lasagne maar Italië heeft op het gebied van eten en drinken nog veel meer te bieden. Zo kent iedere regio, streek of stad zijn eigen specialiteiten en typische gerechten.

Wijn speelt hierbij een grote rol. Italië behoort namelijk tot de oudste wijnlanden en heeft meer dan 20 wijnstreken.

Puur Puglia

In het zuidelijkste deel van Puglia ligt de provincie Salento. Smakelijke rode wijnen van de druivensoorten Negroamaro en Malvesia Nera kenmerken deze streek in de ‘hak van de laars’ van Italië. Salice Salentino is een mooi voorbeeld van wat deze streek op wijngebied te bieden heeft. Met haar volle en zachte smaak is deze rode wijn enorm populair geworden in zowel Italië als ver daarbuiten.

Wijn speelt hierbij een grote rol. Italië behoort namelijk tot de oudste wijnlanden en heeft meer dan 20 wijnstreken. Puur Puglia In het zuidelijkste deel van Puglia ligt de provincie Salento. Smakelijke rode wijnen van de druivensoorten Negroamaro en Malvesia Nera kenmerken deze streek in de ‘hak van de laars’ van Italië. Salice Salentino is een mooi voorbeeld van wat deze streek op wijngebied te bieden heeft. Met haar volle en zachte smaak is deze rode wijn enorm populair geworden in zowel Italië als ver daarbuiten.