Domaine Cazes Specialist in biodynamische wijnbouw

Domaine Cazes is specialist op het gebied van biodynamische wijnbouw. Biodynamie gaat uit van dezelfde principes als biologisch produceren. Deze vorm van wijnbouw gaat echter verder en houdt rekening met ecologische en kosmische factoren. Bijvoorbeeld de magnetische werking van de maan (eb en vloed), maar ook de stand van de zon en de sterren spelen hierbij een belangrijke rol.

 

De smaakvolle rode wijnen Ego en Alter zijn de topwijnen van Domaine Cazes. Ze zijn afkomstig van wijngaarden gelegen in het plaatsje Rivesaltes in het hart van de Roussillon, tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee.

Ego de Cazes AC Côtes du Roussillon Villages

Fijne rode wijn met een mooie kruidigheid en rood fruit zoals kersen en bramen. De rijkdom van de Roussillon uit zich volop. Prachtige structuur en een goede lengte. Serveer de wijn bij gegrilde en gebraden vleesgerechten, worstsoorten, klein wild en belegen kaassoorten.

Alter de Cazes AC Côtes du Roussillon Villages

De samenstelling van deze wijn is hetzelfde als Ego de Cazes. Alter de Cazes heeft echter één jaar lang op hout gerijpt, waardoor er een krachtige rode wijn ontstaat met heerlijke aroma’s van bosvruchten, een complexe smaak en een volle afdronk. Te serveren bij stevige vlees- en wildgerechten en bij oude kazen.