Domaine Cazes laat de natuur zijn werk doen!

Het is het grootste biodynamische wijngoed van Frankrijk: Domaine Cazes in het Zuid-Franse Rivesaltes. In het hart van de Roussillon, tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Een wijnhuis dat sinds 1896 wijn produceert. Op ruim tweehonderd hectare wijngaarden doet Domaine Cazes dit op biodynamische wijze. Het is één van de grootste biologische wijnbedrijven in Europa. Het volledige proces van het verbouwen van druiven tot aan de wijn in de fles, wordt volledig gecontroleerd door ‘Ecocert’. De officiële instantie die alleen na controle van zeer strenge regels het ‘Ecocertificaat’ toekent. Biodynamische wijnbouw vermijdt bestrijdingsmiddelen. Minstens zo belangrijk is dat er zo natuurlijk mogelijk wordt omgegaan met de omgeving zodat er een synergie ontstaat tussen de bodem en de wijnranken. De wortels nemen al het goede op uit de grond en geven de energie van de aarde door. De wijnen van dit bijzondere wijnhuis tonen het ware karakter van de druiven en dat proef je!

Probeer eens een van de biodinamische wijnen van de Le Canon du Maréchal serie. Het zijn niet allerdaagse wijnen met karkater:

Le Canon du Maréchal Blanc is geen alledaagse wijn en wordt gemaakt van Muscat d'Alexandrie, Muscat Petit Grain en Viognier. De wijn heeft een mooie bleekgele kleur. In de neus vindt u heerlijk frisse aromatische geuren van bloemen en steenvruchten. De smaak is sappig en smakelijk met een vriendelijke zuurgraad. In de afdronk heeft de wijn een plezierig bittertje.

Passend bij: aperitief, asperges, frisse salades, schaal- en schelpdieren en oriëntaalse gerechten

De Le Canon du Marechal Rosé Syrah-Merlot heeft een gezellige roze kleur. Deze is ontstaan doordat wijn een aantal uren schilweking heeft gehad op koele temperatuur. Daarna heeft de wijn gekoelde gisting ondergaan. In de neus zitten fruitaroma's van rood fruit en kersen. De smaak is soepel en zacht met een fijne zuurgraad. De afdronk van Le Canon du Marechal Rosé Syrah-Merlot is plezierig en uitnodigend. Bekend van de Wijnalmanak 2012!

Passend bij: aperitief, salades, wijn voor alledag.

De Le Canon du Marechal Rouge Syrah-Merlot is een wijn met een donkerrode kleur. Deze wijn wordt gemaakt van twee blauwe druivenrassen, syrah en merlot. Die druivenrassen leveren de donkere kleur. Met daarnaast geuren van vers rood en zwart fruit met een licht aroma van stoofpeertjes. De smaak is soepel en aangenaam zacht met een echt mediterraan karakter. De wijn heeft een plezierige afdronk.

Passend bij: blauwe kazen, gevogelte, rood vlees, salades, wijn voor alledag, Wit vlees.