De Epicuro Filosofie

Epicurus was een Griekse filosoof. Zijn filosofie richtte zich niet alleen op het vergaren van kennis, maar ook op het verspreiden daarvan. Bovendien geloofde hij erg in het concept genieten, zij het met mate. De wijnmakers van Epicuro hebben hier een moderne vertaling van gemaakt. Zij delen hun kennis van het wijnmaken namelijk graag met u via de heerlijke Epicuro wijnen

De Filosofie van Epicuro, heerlijke wijnen uit Italië

Probeer eens de Epicuro Salice Salentino is een warmbloedige wijn met karkater uit de regio Apulië. Wordt gemaakt van typisch Italiaanse druivensoorten: Negroamaro, Malvasia Nera di Brindisi en Malvasia Nera di Lecce. Ze komen samen in een heerlijk vlezige en robuste wijn met een intense dieprode kleur. De wijn rijpt 6 maanden in grote eiken vaten en daarna nog eens 18 maanden in rvs vaten. Hierdoor ontstaat een volle, vlezige rode wijn met aroma's van rood fruit, maar ook pruimen, tabak en leer.

Dit is een heerlijke wijn bij rood vlees, wild, lamsvlees, rijke pastaschotels en belegen kazen.

Of de Epicuro Montepulciano d’Abruzzo is een zwoele en tempramentvolle Italiaanse rode wijn. Hij wordt gemaakt van de typische Italiaanse Montepulciano druif. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met paarse hints en intense aroma’s van kersen en groene kruiden. Vol van smaak en mooi in balans. De smaak is zacht en rond met sappig fruit en een zwoele en warme afdronk.

DOC Montepulciano d’Abruzzo is gelegen aan de Adriatische oostkust van Italië. De wijngaarden liggen in wijngebied Abruzzo. De Abruzzen is een gebergte dat zorgt in deze wijnstreek voor ideale omstandigheden. Men noemt dit gebergte het “zwarte” gebergte, vanwege de donkere aarde en hellingen ten noordoosten van Umbrië.

Passend bij: gevogelte, pasta, grillades, fazant, patrijs of kwartel, patés, wit vlees, tapas, kaas of worst

Cin cin!