Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

lees meer

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. En tenslotte de Founders Serie, uitzonderlijke wijnen ontwikkeld ter ere van de oprichters van Bellingham.

Bellingham wijnen

 • Bellingham Pear Tree White
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,19 p.st.
 • Bellingham Berry Bush Rosé
    7,19 p.st.
 • Bellingham Big Oak Red
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,19 p.st.
 • Bellingham Homestead Chenin Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    12,50 p.st.
 • Bellingham Homestead Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    12,50 p.st.
 • Bellingham Homestead Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    12,50 p.st.
 • Bellingham Homestead Pinotage
  Login en profiteer van extra voordeel
    12,50 p.st.
 • Bellingham Homestead Shiraz
  Login en profiteer van extra voordeel
    12,50 p.st.
 • Bellingham The Bernard Serie Hand Picked Viognier
  Login en profiteer van extra voordeel
    16,75 p.st.
 • Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    16,75 p.st.
 • Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage
  Login en profiteer van extra voordeel
    22,95 p.st.
 • Bellingham The Bernard Serie Small Barrel SMV
  Login en profiteer van extra voordeel
    22,95 p.st.
 • Bellingham Homestead Geschenk
    29,95 p.st.

Wist je dat over de Bellingham wijnen?

Afkomstig uit Franschhoek

Gelegen in de betoverend mooie Franschhoek Vallei, aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte, ligt het landgoed Bellingham. Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

Wijnen met een sterk karakter

De Bellingham-wijnmakers zijn van mening dat de druiven voor zichzelf moeten spreken. Daarom krijgen de druiven met minimale interventie de kans om te groeien en zich te ontwikkelen. Aan iedere wijnsoort besteedt Bellingham veel tijd en aandacht. Dat resulteert in wijnen met een fantastisch mondgevoel en een subtiele rijping op eikenhout, om de complexiteit van de wijn te vergroten. 

Wijngaarden

Bellingham heeft wijngaarden in Stellenbosch, Durbanville en Paarl. Om ervoor te zorgen dat alleen de allermooiste druiven worden geteeld, en deze vervolgens op de beste manier te verwerken in de fantastische wijnen van Bellingham, zijn vinoloog Stephan Joubert en wijnmaker Richard Duchitt dag in, dag uit in de weer om de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. En dat proeft je! 

Richard Duckitt, hoofd winemaker bij Bellingham

“Je moet respect en waardering voor wijn hebben om het écht helemaal te begrijpen. Je kan goede wijn maken maar een grootse wijn maken is onmogelijk als je fijne kneepjes niet begrijpt én beheerst.” -Richard Duckitt

Richard Duckitt is een man met hoge waarden en normen, wat natuurlijk een goede eigenschap is als je in de rol van hoofd wijnmaker bij Bellingham stapt. Hij start met de oogst van 2018 en is hiervoor blij met alle stappen die hij in zijn wijnmakers carrière heeft gemaakt. Deze hebben hem naar Bellingham gebracht waar hij niet kan wachten om zijn eigen stempel te drukken op de Bellingham wijnen zonder rigoreus het roer om te gooien. Hij heeft al een aantal ideën en is super enthousiast om deze te gaan testsen in de oude wijngaarden waar Bellingham beroemd om is.

Richards wijnmakers stijl is ‘terroir-gericht’: “voor mij zijn de wijngaarden hetgeen wat een wijn opwindend maakt. Als de wijngaarden goed zijn , ben ik een blije vent. Ik geloof dat wijnstijlen bepaald worden door de wijngaarden en oorsprong. Om goede wijn te maken, moet je de oorsprong kennen en wat voor stijl wijn daar het beste bij past. Van daaruit ga je aan de gang. Hierdoor zullen Richard's wijnen bij Bellingham in balans zijn en "ongeforceerd". Er zijn wijnmakers methoden zoals meer of minder hout en zoetheid, of zuren, rijpheid en alcohol. Maar ik vind de natuurlijke balans en frisheid het mooiste en zal deze route volgen bij het maken van mijn wijnmakersbeslissingen. "Richard: less is definitely more."

Het zijn de wijngaarden die de expressie en de ziel van een wijn bepalen. Alleen perfect rijpe druiven, met het voor het druivenras karakteristieke smaakprofiel, die het best voldoen aan de stijl en de kwaliteitseisen die van Bellingham verwacht mogen worden, komen in aanmerking. Het resultaat is een reeks wijnen die uitblinkt in verscheidenheid. Opwindend, modern, levendig en stijlvol, maar zonder valse pretenties. Duidelijk afkomstig uit de Nieuwe Wereld, maar met een onmiskenbaar klassieke kant. De wijnen van Bellingham weerspiegelen het authentieke karakter van de wijngaarden, en dat zij de wijnliefhebber veel genoegen verschaffen – juist en vooral aan tafel. Ons Bellingham assortiment bestaat uit de Three Serie, Homestead SerieBernard Serie en de Founders Serie.

Bellingham wijnen proeven

Bellingham heeft zijn eigen ‘tasting room’ in Franschhoek Valley in Zuid-Afrika. Mocht u in de buurt zijn, dan is het fantastisch om op deze bijzondere plaats de heerlijke Bellingham wijnen te proeven. Heeft u voorlopig geen tripje naar Zuid-Afrika op de planning staan? Bestel dan uw Bellingham wijnen bij Flesjewijn.com. U heeft de keuze uit diverse soorten wit, rood en zelfs een rosé. Er valt dus genoeg te ontdekken! 

Richard Duckitt