Antinori, een begrip in Italië!

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig. Onder het familiemotto 'Te Duce Proficio' (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori's hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen en nu staan zij te boek als een gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

lees meer

De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngoederen in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie. Om deze doelstelling na te leven heeft de familie Antinori een geheel nieuwe wijnkelder en kantoren ontwikkeld in het hart van de Chianti Classico regio, genaamd Antinori Chianti Classico Cellars. Hier heeft de huidige directeur en markies Piero Antinori altijd al van gedroomd; een soort futuristische wijnfabriek, vergroeid met de heuvels van Chianti. Het werd een monumentaal project, dat vijftien jaar van zijn leven opslokte. Het gebouw kreeg al snel de bijnaam ‘De Toscaanse wijntempel’ en dat is niet voor niets!

Antinori

Vind uw wijn

De Toscaanse wijntempel

De structuur van het gebouw is zo opgezet om gebruik te maken van de zwaartekracht bij het fermentatieproces en de rijping van de wijn. Zodoende is het gebruik van mechanische pompen niet meer nodig en dit leidt tot belangrijke energiebesparingen en een functioneel gebruik van de ruimte. De nieuwe Antinori kelders zijn geïnspireerd op het handhaven van een ideale temperatuur voor de productie en rijping van de wijn door absoluut natuurlijke methoden. In deze kelders worden onder andere Marchese Antinori en Pèppoli geproduceerd. Met de huidige investering blijven de Antinori waarden kwaliteit, traditie, passie, innovatie, instinct en respect voor het Toscaanse landschap gehandhaafd.

Vanaf heden is deze unieke locatie in het hart van de Chianti Classico regio ook openbaar voor het publiek en relaties. Dé ideale manier om in contact te komen met de wijnen en het gedachtegoed van de familie Antinori!