Wijnblog

Wilt u weten welke wijnen passen bij welk gerecht of op de hoogte blijven van de laatste wijnweetjes? Bekijk dan regelmatig wijnadvies blog en laat u verrassen door het leuke en lekkere wijnnieuws!

Asperge salade met kip

0 reacties
Asperge salade met kip

Heb je wat asperges over van je heerlijke diner? Verwerk ze de volgende dag lekker in een salade. In dit aspergerecept worden groene asperges gebruikt maar die kan je natuurlijk ook vervangen door witte.

Limburgse aspergesoep

0 reacties
Limburgse aspergesoep

Asperges en ham is natuurlijk de klassieke combinatie en deze keer beide lekker in  een goed gevulde soep, heerlijk!

Lekkere Rosé

0 reacties
Lekkere Rosé

Door dat we iedere keer van dat lekkere weer hebben denk ik er toch regelmatig aan: een lekker glas rosé! Daarbij spelen herinneringen uit het verleden natuurlijk altijd een rol. Als ik een sloep zie varen of een terras aan het water met boten in de buurt dan denk ik aan die heerlijke fles Boschendal Blanc de Noir die we dronken bij de lunch zo'n 4 jaar geleden. Ja echt, 4 jaar geleden en het lijkt gisteren. Natuurlijk was het uitzicht mooi, het eten lekker en ook het gezelschap goed, maar die fles Blanc de Noir vond ik Ge-wel-dig en zal ik nooit vergeten. Dat was mijn eerste "Rosé herinnering".

Barbecueën is een kunst

0 reacties
Barbecueën is een kunst

Een barbecue lijkt simpel genoeg; vuur aansteken, vlees of vis erop, even wachten en klaar is kees. Maar er komt wel wat meer bij kijken.  Deze tips kunnen het verschil maken tussen een gewone barbecue en een smaakvol openluchtfestijn.

Primus Chardonnay met Vitello Tonnato

0 reacties
Primus Chardonnay met Vitello Tonnato

Een heerlijke Vitello Tonnato van gegrilde kalfsentrecôte kunt u perfect combineren met Salentein Primus Chardonnay. Deze wijn gaat hand in hand met culinaire hoogstandjes als deze!

Hoe drink je Moët & Chandon Ice Champagne Impérial het best?

0 reacties
Hoe drink je Moët & Chandon Ice Champagne Impérial het best?

Van het champagnehuis Moët & Chandon komt de eerste champagne ter wereld die met ijs wordt gedronken: Moët Ice Impérial. Deze verfrissende, unieke blend is een van de grootste innovaties in de geschiedenis van de champagne en biedt een geheel nieuwe beleving van champagne drinken. Dankzij de rijke structuur, met een hint van zoet en vers rood fruit, blijft de smaak optimaal behouden bij toevoeging van ijs.

Markus Molitor “80% helling, 94% Riesling en 100% passie!”

0 reacties
Markus Molitor “80% helling, 94% Riesling en 100% passie!”

Vandaag de dag is Riesling één van de meest geliefde druivenrassen ter wereld. Vooral in Duitsland en de Elzas is de Riesling druif populair. Wereldwijd staan er ongeveer 50.000 hectare aan wijngaarden met Riesling. In Duitsland staat het overgrote deel hiervan, ongeveer 21.700 hectare. Het mooie aan de Riesling wijnen is dat er altijd een fijn en verfrissend zuurtje in te vinden is.

Montes: een droom die werkelijkheid werd!

0 reacties
Montes: een droom die werkelijkheid werd!

De visionairs Aurelio Montes en Douglas Murray begonnen hun avontuur in 1987: het maken van Chileense wijn op een aanzienlijk hoger niveau dan de gemiddelde wijnkwaliteit in die periode.

Cave de Ribeauvillé: heerlijke voorjaarswijnen!

0 reacties
Cave de Ribeauvillé: heerlijke voorjaarswijnen!

Cave de Ribeauvillé is de oudste coöperatie van Frankrijk en is gevestigd in de bloemenstad Ribeauvillé. In 1885 hoorde Alsace bij het Duitse Rijk en was afgesneden van Frankrijk. De wijngaarden van Ribeauvillé werden verwaarloosd. Een groep wijnmakers, de coöperatie van toen, vond dat daar verandering in moest komen. Er wordt gezegd dat monnik Martin Zahn een grote rol heeft gespeeld in het creëren van het terroir Clos du Zahnacker. Zijn naam staat dan ook prominent vermeld op het etiket van de wijnen van Ribeauvillé. In tegenstelling tot veel andere grote coöperaties, kiest Cave de Ribeauvillé voor kleinschaligheid. Vandaag de dag zijn er in totaal maximaal 40 leden aangesloten bij de coöperatie. De druiven worden hier handmatig geoogst.

Romige Aspergehapjes met Ribeauvillé Pinot Gris

0 reacties
Romige Aspergehapjes met Ribeauvillé Pinot Gris

Met de heerlijke voorjaarswijnen van Ribeauvillé kunt u zelf een kleine wijnproeverij samenstellen. Nodig vrienden en familie uit om wijnen te proeven. Onder het genot van (zelfgemaakte) hapjes die bij deze wijnen passen, maakt u er een mooie avond van!

Flesjewijn.com

  T 0165 - 315610
Oost-Vaardeke 2 M 06 - 51242117
4731 JW Oudenbosch info@flesjewijn.com

Zoekt u een wijn?

Heeft u ergens een lekkere wijn gedronken en kunt u er maar niet aankomen. Laat het ons weten of stuur ons een foto van de wijn en wij zoeken met u mee! 

Openingstijden Flesjewijnshop

Woensdag:  11.00-18.00 uur
Donderdag:  11.00-18.00 uur
Vrijdag: 11.00-20.00 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur