Op ons wijnblog vind je van alles: van Markus Molitor tot Wijnproeverij

Het wijnhuis Markus Molitor werd begin 2014 door Falstaaff verkozen tot meest professionele wijnmaker van Duitsland. Dit nieuws over Markus Molitor en andere wijnmakers vindt je in ons wijnblog.

Barefoot wijn waar kennen we dat van?

De link van Barefoot wijn naar Gallo Family Vineyards en Apothic is ook een van de wetenswaardigheden die je in ons wijnblog vindt. Zo'n Barefoot wijn detail geeft net wat extra beleving mee!

Wijnproeverij thuis of op lokatie?

Zelf een wijnproeverij organiseren of juist een wijnproeverij bijwonen op lokatie. We houden je hier op de hoogte. Wilt u weten welke wijnen passen bij welk gerecht of op de hoogte blijven van de laatste wijnweetjes? Bekijk dan regelmatig ons wijnblog en laat u verrassen door het leuke en lekkere wijnnieuws over o.a. wijnproeverijen!

Om­ge­keer­de pe­ren­taar­tjes

0 reacties
Om­ge­keer­de pe­ren­taar­tjes

Niet moeilijk te maken deze omgekeerde perentaartjes en erg lekker. Zeker met een glas Domaine Cazes Muscat de Rivesaltes Blanc!

Smeltende chocladecakjes

0 reacties
Smeltende chocladecakjes

Alleen al de gedachte aan chocolade doet velen al het water in de mond lopen. En wat dacht je van deze smeltende chocoladecakejes.... Ok dan, we gaan er helemaal voor en maken het af met een glaasje Domaine Cazes Rivesaltes Grenat!

Uitnodiging Living Spaces event

0 reacties
Uitnodiging Living Spaces event

Hierbij nodigen wij u van harte uit op ons lifestyle event: "Living Spaces". Dit is een nieuw initiatief van een groep ondernemers die elkaar versterken op het gebied van wonen en lifestyle.

Boeuf Bourguignon à la Julia en wat van...

0 reacties
Boeuf Bourguignon à la Julia en wat van...

Wat geef je je schoonouders die 80 en 83 jaar worden voor hun verjaardag? Tja, wij wisten het ook niet. Aangezien ze het geweldig vinden als de hele bende (25 personen) bij elkaar hebben én van lekker eten houden werd er besloten om met z'n allen te koken. Het werd een "Franse" avond met een 5-gangen menu. Ieder gezin zou 1 gerecht voorbereiden en volgens de zéér democratische trekking van de lootjes hadden wij de eer om het hoofdgerecht te verzorgen. En alle wijn natuurlijk!

Nu bij Flesjewijn.com: Ernie Els Wines

0 reacties
Nu bij Flesjewijn.com: Ernie Els Wines

De golfliefhebbers onder u zullen hem vast kennen: Theodoor Ernest Els ofwel Ernie Els. Een zeer succesvolle Zuid-Afrikaanse golfprofessional. Ook wel bekend als “The Big Easy”, een bijnaam die voortkomt uit het feit dat hij voor een golfer groot en stevig is, terwijl hij een vloeiende en ogenschijnlijk moeiteloze swing heeft.

Hij behoort tot de beste golfers en wordt beschouwd als de beste matchplayspeler van de wereld en wint in 2007 voor de zevende keer de World Matchplay op Wentworth, waar hij een huis heeft. In zijn professionele loopbaan heeft hij zeventig (70!)  toernooien gewonnen, waaronder vier majors: het Amerikaanse Open (in 1994 en 1997) en het Britse Open (2002 en 2012), het “Wimbledon” van de golfsport. Ook won hij het Dunhill Championship 2006. In 2013 werd hij winnaar van het BMW International Open gespeeld in Duitsland.

Feng Shui in Chili

0 reacties
Feng Shui in Chili

Al vele jaren wordt Viña Montes erkend als een van de meest toonaangevende wijnhuizen in Chili. Daarvoor verantwoordelijk is wijnmaker Aurelio Montes. Éen van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers ter wereld. De toepassing van Feng Shui speelt een belangrijke rol bij de bedrijfsvoering van dit vooraanstaande wijnhuis.

Gerilde ananas met kaneelijs en honing

0 reacties
Gerilde ananas met kaneelijs en honing

Heerlijk gegrilde ananas! Altijd lekker met lobbige room. Deze variant is lekker met kaneelijs en honig. Eenvoudig te maken en je ben helemaal van succes verzekerd met een glas Montes Late Harvest. Echt genieten!

De Epicuro Filosofie

0 reacties
De Epicuro Filosofie

Epicurus was een Griekse filosoof. Zijn filosofie richtte zich niet alleen op het vergaren van kennis, maar ook op het verspreiden daarvan. Bovendien geloofde hij erg in het concept genieten, zij het met mate. De wijnmakers van Epicuro hebben hier een moderne vertaling van gemaakt. Zij delen hun kennis van het wijnmaken namelijk graag met u via de heerlijke Epicuro wijnen

Domaine Cazes laat de natuur zijn werk doen!

0 reacties
Domaine Cazes laat de natuur zijn werk doen!

Het is het grootste biodynamische wijngoed van Frankrijk: Domaine Cazes in het Zuid-Franse Rivesaltes. In het hart van de Roussillon, tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Een wijnhuis dat sinds 1896 wijn produceert. Op ruim tweehonderd hectare wijngaarden doet Domaine Cazes dit op biodynamische wijze. Het is één van de grootste biologische wijnbedrijven in Europa. Het volledige proces van het verbouwen van druiven tot aan de wijn in de fles, wordt volledig gecontroleerd door ‘Ecocert’. De officiële instantie die alleen na controle van zeer strenge regels het ‘Ecocertificaat’ toekent. Biodynamische wijnbouw vermijdt bestrijdingsmiddelen. Minstens zo belangrijk is dat er zo natuurlijk mogelijk wordt omgegaan met de omgeving zodat er een synergie ontstaat tussen de bodem en de wijnranken. De wortels nemen al het goede op uit de grond en geven de energie van de aarde door. De wijnen van dit bijzondere wijnhuis tonen het ware karakter van de druiven en dat proef je!

Longridge Konkelberg Red 'Blend 54'

0 reacties
Longridge Konkelberg Red 'Blend 54'

De Longridge Winery werd in 1994 opgericht. Het moderne bedrijf is gesitueerd op de hellingen van de Helderberg in de regio Stellenbosch, vlakbij False Bay. Toen de Nederlander Aldo van der Laan het wijnbedrijf in 2006 overnam, was dat in eerste instantie bedoeld als hobby. Hij wilde iets om handen hebben tijdens zijn verblijven in Zuid-Afrika. Aldo van der Laan is bekend van onder andere het vleeswaren- en conservenconcern Zwanenberg Food Group (ZFG), maar is ook commissaris van de voetbalclub FC Twente. Hij vond in Longridgde een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit gemiddelde wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. Het wijnbedrijf is volledig duurzaam.

Tator Primitivo door de ogen van Harold Hamersma

0 reacties
Tator Primitivo door de ogen van Harold Hamersma

Tator Primitivo van het romeins wijnhuis Poggio Le Volpi is een stevige wijn. En sinds wij er kennis mee gemaakt hebben ook wel een die in onze top 10 van favoriete wijnen staat.

Graham's "Ne Oublie" we zullen het nooit vergeten!

0 reacties
Graham's

Soms heb je het geluk om een unieke wijn te mogen proeven. Gisteren was zo'n dag, bij Christie's Amsterdam, hadden we een portproeverij van GRAHAM'S Port Wine. Het ging van start met een mooi verhaal over Graham's waarna we een mooie lijn Tawny port hebben geproefd:

Adres

Flesjewijn.com

  T 0165 - 315610
Oost-Vaardeke 2 M 06 - 51242117
4731 JW Oudenbosch info@flesjewijn.com

Openingstijden

Openingstijden Flesjewijnshop

Woensdag:  11.00-18.00 uur
Donderdag:  11.00-18.00 uur
Vrijdag: 11.00-20.00 uur
Zaterdag: 09.00-17.00 uur

op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Velden met een * zijn verplicht!

De Voordelen

  • Wijnen uit voorraad leverbaar
  • Snelle levering binnen 3 dagen
  • Gratis bezorgen vanaf € 50,-
  • Persoonlijk advies
  • Betaling vooraf via IDEAL of op factuur of achteraf via AfterPay